Search
Close this search box.

Top 5 Beste Content Management Systemen (Vergelijking & Review 2023)

Alexander Kemperman
Alexander Kemperman

Oprichter SEOVYO & Marketing Specialist

Als je op zoek bent naar een content management systeem voor je website, is de keuze enorm. Er zijn talloze platforms die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Om je te helpen bij het maken van de beste keuze, hebben we de vijf populairste content management systemen voor je op een rijtje gezet: WordPress, Wix, SquareSpace, Weebly en Shopify.

In deze blog vergelijken we de belangrijkste kenmerken van elk platform, zodat je snel een overzicht krijgt van wat elk systeem te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een platform dat gemakkelijk te gebruiken is, veelzijdigheid biedt, of de mogelijkheid om een e-commerce winkel te bouwen, wij hebben het voor je onderzocht. Lees verder om erachter te komen welk content management systeem het beste bij jou past!

 • WordPress
 • Wix
 • SquareSpace
 • Weebly
 • Shopify

1. WordPress

Wanneer je WordPress vanaf de officiële WordPress website host zijn dit de prijzen:

PakketPrijs (per maand)Kenmerken
GratisGratisBasisversie van WordPress. Inclusief gratis thema’s en plug-ins, maar beperkte mogelijkheden voor het aanpassen van uw site.
Personal$4Inclusief een aangepast domein, 6 GB opslagruimte en verwijdering van advertenties van WordPress.
Premium$813 GB opslagruimte, aangepaste CSS en de mogelijkheid om video’s te uploaden.
Business$25Ongelimiteerde opslagruimte, premium thema’s, geavanceerde aanpassingsmogelijkheden, integratie met Google Analytics, en de mogelijkheid om betalingen te ontvangen via PayPal.
E-commerce$45Alle Business-functies, plus integratie met WooCommerce en de mogelijkheid om een ​​online winkel te starten.
VIPOp aanvraagVolledig op maat gemaakte oplossingen met 24/7 ondersteuning en toegang tot WordPress-experts.

Nu is het zo dat verschillende hosting providers een gratis WordPress pakket aanbieden bij het aanschaffen van een website omgeving (incl. WooCommerce wanneer geacht), wij raden Siteground aan.

WordPress is een veelzijdig content management systeem waarmee je eenvoudig een website of webshop kunt bouwen. Het biedt veel voordelen, waaronder een gebruiksvriendelijke interface, talloze aanpasbare thema’s en plug-ins, en uitstekende zoekmachineoptimalisatie-mogelijkheden. Daarnaast biedt WordPress uitgebreide ondersteuning via forums en documentatie, waardoor het toegankelijk is voor beginners en ervaren ontwikkelaars. Het is niet voor niets een van de meest populaire CMS-systemen ter wereld en wordt gebruikt door miljoenen websites van verschillende groottes. Als je op zoek bent naar een krachtig en flexibel platform om je online aanwezigheid op te bouwen, dan is WordPress zeker het overwegen waard.

 • Gebruiksvriendelijk: WordPress is eenvoudig te gebruiken, zelfs voor beginners, dankzij de intuïtieve interface en gebruiksvriendelijke ontwerpen.
 • Aanpasbaarheid: WordPress biedt een breed scala aan aanpasbare thema’s en plug-ins waarmee je je website of webshop naar eigen wens kunt ontwerpen en aanpassen.
 • Zoekmachineoptimalisatie: WordPress is SEO-vriendelijk en biedt veel mogelijkheden om je website te optimaliseren voor zoekmachines.
 • Community-ondersteuning: WordPress heeft een grote gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers, wat betekent dat er veel documentatie, tutorials en ondersteuning beschikbaar is.
 • Open source: WordPress is open source software, wat betekent dat het gratis is en altijd wordt onderhouden en verbeterd door een grote gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers.

Compabiliteit

WordPress is compatibel met verschillende besturingssystemen, webbrowsers en apparaten, waardoor het een flexibele en toegankelijke optie is voor website- en webshopontwikkeling. Het is ontworpen om te werken met de meeste moderne webbrowsers en ondersteunt verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, macOS, Linux en mobiele besturingssystemen zoals Android en iOS. Bovendien zijn de meeste WordPress-thema’s en plug-ins responsief, waardoor ze gemakkelijk aan te passen zijn voor gebruik op verschillende apparaten, zoals desktops, laptops, tablets en smartphones.

Klantvriendelijkheid & updates

WordPress is een klantvriendelijk platform dat voortdurend wordt bijgewerkt met nieuwe functies en verbeteringen. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface en er is veel documentatie en ondersteuning beschikbaar via forums, tutorials en de WordPress-community. Updates worden regelmatig uitgebracht om de beveiliging en prestaties van het platform te verbeteren, en WordPress biedt automatische updates om het proces te vereenvoudigen. Bovendien zijn er duizenden plug-ins en thema’s beschikbaar die gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd en geüpdatet om de functionaliteit en het uiterlijk van de website of webshop te verbeteren.

– WordPress interface
– WordPress logo

2. Wix

PakketPrijs (per maand)Kenmerken
GratisGratisBasisversie van Wix inclusief Wix-domein, 500 MB opslag en bandbreedte, en Wix-advertenties op uw website.
Combo$14Inclusief een aangepast domein, 3 GB opslagruimte en verwijdering van Wix-advertenties.
Unlimited$18Ongelimiteerde bandbreedte, 10 GB opslagruimte, Site Booster en Form Builder apps, en vouchers voor advertentie-tegoed.
Pro$23Alle Unlimited-functies, plus toegang tot de Events Calendar en de mogelijkheid om betalingen te ontvangen via Wix.
VIP$39Alle Pro-functies, plus prioritaire ondersteuning en toegang tot de VIP-ondersteuningslijn.
Business Basic$23Geschikt voor kleine bedrijven die geavanceerde functies nodig hebben. Het omvat 20 GB opslagruimte, de mogelijkheid om online betalingen te accepteren, de Wix Bookings app, en een professioneel logo-ontwerp.
Business Unlimited$27Alle functies van Business Basic, plus 35 GB opslagruimte, automatische btw-berekening, en de mogelijkheid om cadeaubonnen te verkopen.
Business VIP$49Alle Business Unlimited-functies, plus prioritaire ondersteuning en toegang tot de VIP-ondersteuningslijn.

Wix is een toonaangevend websitebouwplatform dat bekend staat om zijn gebruiksgemak en aanpasbaarheid. Het biedt een uitgebreide reeks aanpasbare sjablonen en functies waarmee je gemakkelijk een professionele website of webshop kunt maken. Met Wix kun je ook eenvoudig verschillende integraties en plug-ins toevoegen, zoals e-commercefunctionaliteit, online boekingen en marketingtools. Bovendien biedt het platform uitstekende ondersteuning via documentatie en een actieve community van gebruikers en experts. Kortom, Wix is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken platform om een website of webshop te bouwen.

 • Gebruiksvriendelijkheid: Wix heeft een intuïtieve drag-and-drop interface waardoor het gemakkelijk te gebruiken is, zelfs voor beginners.
 • Aanpasbaarheid: Wix biedt een breed scala aan aanpasbare sjablonen en functies, waardoor je jouw website of webshop kunt ontwerpen en aanpassen aan je eigen behoeften.
 • E-commerce functies: Wix biedt verschillende e-commerce functies, zoals de mogelijkheid om producten te verkopen, online betalingen te accepteren en verzending en belastingen te beheren.
 • App-marktplaats: Wix heeft een grote app-marktplaats met verschillende apps en integraties om de functionaliteit van je website of webshop uit te breiden.
 • Klantenondersteuning: Wix biedt uitgebreide ondersteuning, inclusief online documentatie, forums, telefonische ondersteuning en een kennisbank.

Compabiliteit

Wix is compatibel met verschillende besturingssystemen, webbrowsers en apparaten, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor website- en webshopontwikkeling. Het platform werkt goed op de meeste moderne webbrowsers, zoals Chrome, Safari, Firefox en Edge, en ondersteunt verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, macOS en Linux. Bovendien zijn de meeste Wix-sjablonen en functies responsief, waardoor ze er goed uitzien op verschillende apparaten, zoals desktops, laptops, tablets en smartphones. Dit maakt Wix een flexibele optie voor het bouwen van websites en webshops die op verschillende apparaten toegankelijk zijn.

Klantvriendelijkheid & updates

Wix is een zeer klantvriendelijk platform dat regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe functies en verbeteringen. Het biedt een intuïtieve interface en een uitgebreide kennisbank om klanten te ondersteunen bij het ontwerpen van hun website of webshop. Wix biedt automatische updates om het proces van het bijwerken van de website te vereenvoudigen en te verbeteren. Er is ook een app-marktplaats beschikbaar met talloze apps om de functionaliteit van de website uit te breiden. Kortom, Wix biedt uitstekende klantenservice en blijft up-to-date om aan de behoeften van klanten te voldoen.

– Wix interface
– Wix logo

3. SquareSpace

PakketPrijs (per maand)Kenmerken
Personal$16Inclusief gratis aangepast domein, onbeperkte bandbreedte en opslag, website-analyse en -statistieken, en een professionele e-mail van Google.
Business$26Alle Personal-functies, plus premium integraties en blokken, de mogelijkheid om producten te verkopen, en de integratie van populaire betalingsmethoden.
Basic Commerce$30Alle Business-functies, plus de mogelijkheid om klantaccounts aan te maken, label-printing, snelle check-out, en de mogelijkheid om cadeaubonnen te verkopen.
Advanced Commerce$46Alle Basic Commerce-functies, plus geavanceerde functies zoals verlaten winkelwagenherstel, verzending vanuit meerdere locaties, realtime carrier-shipping, en geavanceerde kortingsmogelijkheden.

Squarespace is een alles-in-één platform voor het maken van websites en webshops. Het biedt talloze aanpasbare sjablonen en ontwerpen die gemakkelijk kunnen worden aangepast om aan de behoeften van je merk te voldoen. Met Squarespace kun je ook eenvoudig verschillende integraties en plug-ins toevoegen, zoals e-commercefunctionaliteit, marketingtools en sociale media-integraties. Het biedt ook uitstekende ondersteuning via documentatie en een 24/7 klantenservice. Bovendien is Squarespace vooral geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar een esthetisch aantrekkelijke website of webshop. Kortom, Squarespace is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtig en flexibel platform om een prachtige website of webshop te bouwen.

 • Ontwerpmogelijkheden: Squarespace biedt een breed scala aan prachtige, aanpasbare sjablonen en ontwerpen, waardoor je een professionele en esthetisch aantrekkelijke website of webshop kunt maken.
 • E-commerce functies: Squarespace biedt verschillende e-commerce functies, zoals de mogelijkheid om producten te verkopen, belastingen en verzending te beheren en online betalingen te accepteren.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Squarespace heeft een intuïtieve drag-and-drop interface waardoor het gemakkelijk te gebruiken is, zelfs voor beginners.
 • Responsiviteit: Squarespace-sjablonen zijn ontworpen om er op alle apparaten goed uit te zien, waardoor je website of webshop er professioneel en consistent uitziet op desktops, tablets en smartphones.
 • Klantenondersteuning: Squarespace biedt uitgebreide ondersteuning, inclusief online documentatie, e-mailondersteuning en 24/7 live chat-ondersteuning.

Compabiliteit

Squarespace is compatibel met verschillende besturingssystemen, webbrowsers en apparaten, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor website- en webshopontwikkeling. Het platform werkt goed op de meeste moderne webbrowsers, zoals Chrome, Safari, Firefox en Edge, en ondersteunt verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, macOS en Linux. Bovendien zijn de meeste Squarespace-sjablonen en functies responsief, wat betekent dat ze er goed uitzien op verschillende apparaten, zoals desktops, laptops, tablets en smartphones. Hierdoor is Squarespace een goede optie voor het bouwen van websites en webshops die toegankelijk zijn op verschillende apparaten.

Klantvriendelijkheid & updates

Squarespace is een klantvriendelijk platform dat regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe functies en verbeteringen. Het biedt een intuïtieve interface en uitgebreide ondersteuning via e-mail, live chat en een kennisbank. Squarespace biedt ook automatische updates om het proces van het bijwerken van de website te vereenvoudigen. Er is een uitgebreide collectie aan sjablonen en functies beschikbaar die het gemakkelijk maken om een professionele website of webshop te ontwerpen. Over het algemeen biedt Squarespace een geweldige klantervaring en zorgt het voor een up-to-date platform.

– Squarespace interface
– Squarespace logo

4. Weebly

PakketPrijs (per maand)Kenmerken
GratisGratisBasisversie van Weebly inclusief Weebly-domein, onbeperkte bandbreedte, basis SEO-mogelijkheden, en tot 500 MB opslagruimte.
Personal$6Inclusief een aangepast domein, tot 500 MB extra opslagruimte, en de mogelijkheid om video’s op uw site te plaatsen.
Professional$1210 GB opslagruimte, geavanceerde site-statistieken en SEO-mogelijkheden, en de mogelijkheid om een lidmaatschapssite te maken.
Performance$26Onbeperkte opslagruimte, geavanceerde e-commerce functies zoals verlaten winkelwagenherstel, realtime verzendtarieven, en de mogelijkheid om gift cards te verkopen.

Weebly is een gebruiksvriendelijk platform voor het bouwen van websites en webshops, dat tal van functies biedt om het ontwerp en de functionaliteit van je site te optimaliseren. Met Weebly kun je kiezen uit een breed scala aan sjablonen, inclusief e-commerce sjablonen, en het platform biedt ook tal van functies voor het bouwen en beheren van een online winkel. Het biedt een eenvoudig te gebruiken drag-and-drop-interface, waardoor je je site kunt aanpassen zonder dat je enige technische kennis nodig hebt. Bovendien biedt Weebly ook uitgebreide ondersteuning en een actieve community van gebruikers en experts. Kortom, Weebly is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een intuïtief en veelzijdig platform voor het bouwen van een website of webshop.

 • Eenvoudige gebruikersinterface: Weebly heeft een intuïtieve drag-and-drop interface, waardoor het gemakkelijk is om een website of webshop te maken, zelfs als je geen ervaring hebt met coderen.
 • Aanpasbaarheid: Weebly biedt een breed scala aan aanpasbare sjablonen en functies, zodat je je website of webshop kunt ontwerpen en aanpassen aan je eigen behoeften.
 • E-commerce functies: Weebly biedt verschillende e-commerce functies, zoals de mogelijkheid om producten te verkopen, online betalingen te accepteren, en verzending en belastingen te beheren.
 • Klantenondersteuning: Weebly biedt uitgebreide ondersteuning, inclusief online documentatie, forums, e-mailondersteuning en telefonische ondersteuning.
 • Integraties: Weebly heeft een app center met verschillende apps en integraties om de functionaliteit van je website of webshop uit te breiden.

Compabiliteit

Weebly is compatibel met verschillende besturingssystemen, webbrowsers en apparaten, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor website- en webshopontwikkeling. Het platform werkt goed op de meeste moderne webbrowsers, zoals Chrome, Safari, Firefox en Edge, en ondersteunt verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, macOS en Linux. De meeste Weebly-sjablonen en functies zijn ook responsief, waardoor ze er goed uitzien op verschillende apparaten, zoals desktops, laptops, tablets en smartphones. Hierdoor is Weebly een goede optie voor het bouwen van websites en webshops die op verschillende apparaten toegankelijk zijn.

Klantvriendelijkheid & updates

Weebly is een klantvriendelijk platform dat regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe functies en verbeteringen. Het biedt een intuïtieve interface en uitgebreide ondersteuning via e-mail, live chat en een kennisbank. Weebly biedt ook automatische updates om het proces van het bijwerken van de website te vereenvoudigen. Er is een uitgebreide collectie aan sjablonen en functies beschikbaar die het gemakkelijk maken om een professionele website of webshop te ontwerpen. Over het algemeen biedt Weebly een uitstekende klantervaring en blijft het up-to-date om aan de behoeften van klanten te voldoen.

– Weebly interface
– Weebly logo

5. Shopify

PakketPrijs (per maand)Kenmerken
Basic Shopify$29Inclusief website en blog, onbeperkte producten, opslag en bandbreedte, 2 personeelsaccounts, en de mogelijkheid om producten op sociale media te verkopen.
Shopify$79Alle Basic Shopify-functies, plus 5 personeelsaccounts, de mogelijkheid om cadeaubonnen te verkopen en professionele rapportage en analyses.
Advanced Shopify$299Alle Shopify-functies, plus geavanceerde rapportage en analyses, 15 personeelsaccounts, en geavanceerde verzendmogelijkheden en tariefplannen.

Shopify is een van de meest populaire e-commerce platforms die beschikbaar zijn. Het biedt een alles-in-één oplossing voor het bouwen, ontwerpen en beheren van online winkels, inclusief tal van sjablonen en aanpasbare functies. Met Shopify kun je eenvoudig producten toevoegen, betalingen accepteren en verzending beheren, en ook integreren met andere populaire apps en diensten. Het biedt ook uitgebreide rapportage en analyses, waardoor je inzicht krijgt in de prestaties van je winkel en de mogelijkheid hebt om verbeteringen aan te brengen. Bovendien biedt Shopify ook een uitstekende klantenondersteuning en documentatie. Kortom, Shopify is een ideale oplossing voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige en flexibele manier om een webshop te bouwen en te beheren.

 • E-commerce functies: Shopify is een specifiek e-commerce platform met krachtige functies om producten te beheren, betalingen te accepteren, verzending en belastingen te beheren en meer.
 • Aanpasbaarheid: Shopify biedt een breed scala aan aanpasbare sjablonen en functies, zodat je je webshop kunt ontwerpen en aanpassen aan je eigen behoeften.
 • Integraties: Shopify heeft een uitgebreide app store met verschillende apps en integraties om de functionaliteit van je webshop uit te breiden.
 • Klantenondersteuning: Shopify biedt uitgebreide ondersteuning, inclusief online documentatie, forums, e-mailondersteuning en telefonische ondersteuning.
 • Rapportage en analyses: Shopify biedt gedetailleerde rapportage en analyses, zodat je inzicht krijgt in de prestaties van je webshop en de mogelijkheid hebt om verbeteringen aan te brengen.

Compabiliteit

Shopify is compatibel met verschillende besturingssystemen, webbrowsers en apparaten, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor e-commerce-ontwikkeling. Het platform werkt goed op de meeste moderne webbrowsers, zoals Chrome, Safari, Firefox en Edge, en ondersteunt verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, macOS en Linux. De meeste Shopify-thema’s en functies zijn ook responsief, waardoor ze er goed uitzien op verschillende apparaten, zoals desktops, laptops, tablets en smartphones. Hierdoor is Shopify een goede optie voor het bouwen van e-commerce websites die toegankelijk zijn op verschillende apparaten.

Klantvriendelijkheid & updates

Shopify is een klantvriendelijk platform dat regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe functies en verbeteringen. Het biedt een eenvoudige interface en uitgebreide ondersteuning via e-mail, live chat en een kennisbank. Shopify biedt automatische updates om het proces van het bijwerken van de webshop te vereenvoudigen en zorgt ervoor dat deze veilig blijft. Er zijn duizenden apps beschikbaar in de app store van Shopify om de functionaliteit van de webshop uit te breiden. Kortom, Shopify biedt een uitstekende klantervaring en blijft up-to-date om aan de behoeften van klanten te voldoen.

– Shopify interface
– Shopify logo

Misschien Ook Interessant: